Deel dit artikel
-

Belapp UPC komt begin 2014

Kabelaar UPC zal begin volgend jaar een Phone App lanceren, waarmee abonnees elkaar onderling kunnen bellen. Dat werd deze week bekend op de IBC beurs in Amsterdam. Daarnaast wordt vol ingezet op gedeelde WiFi hotspots.

Dat UPC plannen had met een eigen belapp werd deze zomer al duidelijk. Enige tijd stond er al informatie online. Met de UPC Phone app kunnen UPC-abonnees gratis onderling bellen en gebeld worden. Dat kan via het 3G-netwerk of via WiFi. De app werd eind vorig jaar al in Polen geïntroduceerd en zal binnenkort ook in Ierland worden uitgebracht.

Verder wil UPC zijn testen met WiFi hotspots uitbreiden. Net als bij Ziggo kunnen gebruikers dan inloggen bij andere gebruikers die hun modem hebben opengezet. Bijzonder is dat UPC de verbinding ook wil delen met UPC gebruikers in het buitenland.

Dat laatste lijkt mooier dan het is. UPC is noornamelijk actief in Ierland, Oostenrijk, Zwitserland en enkele voormalige Oost Europese landen, waaronder Polen. Voorheen had UPC een veel groter dekkingsgebied in Europa.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond