Deel dit artikel
-

Belappstartup RingCredible zoekt 2 miljoen euro

De Nederlandse startup RingCredible, maker van een gelijknamige belapp, wil 2 miljoen euro ophalen bij private investeerders om verdere groei mogelijk te maken. Het bedrijf claimt nu meer dan 1 miljoen gebruikers. Met name in het afgelopen maand zou het aantal gebruikers flink zijn gegroeid.

Met de investering wil RingCredible een van de drie meest gebruikte belapps ter wereld worden en de concurrentie aangaan met partijen als Skype en Viber. CEO Hans Osnabrugge zegt dat hij met een stuk of zes investeerders praat.

In december nog maakte het bedrijf uit Breukelen bekend dat het Canada als tweede thuismarkt heeft aangewezen. Het tekenen van een distributieovereenkomst met het Canadese Contac moet een flinke groei in het ‘tweede thuisland’ opleveren, zowel op de zakelijke markt als op de wereldwijde travelmarkt. Via de softwareplatformen van Contac’s Onewurld heeft de startup een ingang bij duizenden Canadese bedrijven. Bij het Mywurld platform van Contac zijn alle grote Canadese reisagenten aangesloten.

De startup vult het gat op tussen mobiele providers en internetbellen in ‘gesloten groepen’. Goedkoop bellen via de internetverbinding naar vaste en mobiele nummers met de look en feel van ‘normaal bellen’ via de mobiele telefoon. De ontvangende partij merkt geen verschil met een normaal inkomend telefoongesprek.

Deel dit bericht

3 Reacties

Leonard Wolters

Wat is de nieuwswaarde van dit bericht? Er zijn wel meer bedrijven die geld willen ophalen. Als het geld daadwerkelijk opgehaald is is het een ander verhaal natuurlijk.

Tom

Volgens de download statistieken site XYO.net zitten ze in totaal op zo’n 130.000 downloads. Tegenover 210 miljoen voor Viber en 270 miljoen voor Skype (enkel mobile phones).

Hans

Er zijn zoveel meer, betere en goedkopere voip apps beschikbaar. Ik zie niet in waarom dit vermeldenswaardig is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond