Deel dit artikel
-

Beleggingsapp Robinhood haalt geld op om platform op de been te houden

Beleggingsapp Robinhood heeft in totaal meer dan 1 miljard dollar bij haar investeerders opgehaald en nog eens een half miljard aan kredietlijnen geregeld om het platform op de been te houden. Het bedrijf is in de problemen gekomen door de kapitaalverplichtingen die voortvloeien uit de manische handel in waardeloze aandelen, zoals die van gameverkoper GameStop.

Vrijdag werd door Robinhood de handel in cryptomunten stilgelegd vanwege ‘buitengewone marktomstandigheden’. Niet alleen Robinhood, ook vergelijkbare diensten als Webull, Public en M1 hebben hun beleid aangepast.  Zo kunnen Robinhood gebruikers nog maar een enkel aandeel van GameStop en tientallen andere speculatieve aandelen kopen.

Beurswaakhond SEC heeft inmiddels maatregelen aangekondigd, maar nog niet toegelicht.

De beursgekte van de afgelopen dagen begon toen miljoenen Reddit-leden elkaar aanstaken om aandelen GameStop te kopen als reactie op hedgefondsen die speculeerden op een daling van het aandeel. De koersexplosie zette ook vrijdag nog door.

Robinhood wordt geleid door de Bulgaar Vlad Tenev. Die ziet het als zijn missie om de financiële wereld te democratiseren. In de twintigste eeuw draaide de ‘American Dream’ vooral om huizenbezit, nu draait het om aandelen.

Dat ging goed toen het nog om behapbare volumes ging, maar een kleine app als Robinhood kan het stormachtige koersverloop niet aan vanwege de kapitaalvereisten waaraan tussenpersonen voor aandelenhandel moeten voldoen.

Experts denken dat door alle onrust rond Robinhood – het bedrijf kreeg een lading van kritiek over zich heen van boze beleggers – de voorgenomen beursgang wordt uitgesteld.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

1 Reactie

Freddy

“kapitaalverplichtingen die voortvloeien uit de manische handel in waardeloze aandelen, zoals die van gameverkoper GameStop.”

RobinHood (eigenlijk gewoon Citadel) heeft de markt gemanipuleerd door ervoor te zorgen dat “de gewone man” geen aandeel $GME meer kon kopen alleen verkopen. Dit zorgde voor een prijsdaling die gunstig was voor enkele Hedgefondsen waaronder Melvin Capital die eerder 140% short ging op het aandeel $GME.

RobinHood is klaar en heeft eigenlijk geen bestaansrecht meer. 200.000 negatieve reviews die verwijderd werden uit de Google Play Store door Google, aandelen van $GME die automatisch werden verkocht op het laagste punt zonder dat gebruikers verkooporders hadden uitstaan. Het is bizar dat dit allemaal kan en mag. Ben erg benieuwd of er een onderzoek komt naar het handelen van RobinHood.

Gezien de vele kooporders die uitstaan voor de beursopening maandag en de positie die “gewone man” heeft ben ik erg benieuwd naar de verdere ontwikkelingen van dit aandeel. Melvin Capital heeft nog steeds zijn short positie (ondanks dat de volledige MSM werd ingezet om dit te ontkrachten).

*Apes Together Strong

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond