Deel dit artikel
-

Belgacom koopt Scarlet voor 10 miljoen minder

De Nederlandse telecomprijsvechter Scarlet is voor 175 miljoen euro verkocht aan Belgacom. De Belgen betalen tien miljoen euro minder dan eerder was afgesproken, maar krijgen dan ook een uitgeklede versie.

De Belgische telecomaanbieder Belgacom heeft zijn acquisitie van Scarlet afgerond. Uiteindelijk betaalt de onderneming 175 miljoen euro voor de prijsvechter uit Lelystad. Dat is tien miljoen minder dan de partijen in februari 2008 overeenkwamen.

Sterke positie

Het lagere eindbod heeft te maken met de strenge voorwaarden die de Belgische mededingingsautoriteiten aan de overname stelden. Het Nederlandse Scarlet heeft volgens de autoriteiten op de Belgische markt met zijn adsl- en glasvezelnetwerk en IP-telefonie namelijk een te sterke positie.

Een van de eisen van de autoriteiten is, dat het glasvezelnet moet worden afgesplitst. Bovendien mogen klanten hun contract zonder opgaaf van reden afbreken. Als klap op de vuurpijl moet Belgacom beloven de komende drie jaar zijn prijzen niet te verhogen.

Eerder toonde directeur Paul Gelderloos van Scarlet begrip voor de prijsverlaging. "De andere partij moet plotseling allemaal water bij de wijn doen, maar uiteindelijk moeten we er samen uitkomen."

Aparte divisie

Belgacom gaat de activiteiten onderbrengen in een aparte divisie en zal de merknaam Scarlet behouden. Prijsvechter Scarlet is actief in Nederland, België en de Nederlandse Antillen. In 2007 boekte het bedrijf een omzet van 126,8 miljoen euro en een brutowinst van 18,8 miljoen euro. Ongeveer 180.000 klanten maken gebruik van producten van Scarlet.

Door de overname krijgt Belgacom voet aan de grond in Nederland.

Deel dit bericht

1 Reactie

Scarly

Eindelijk duidelijkheid voor de klanten en personeel van Scarlet. Alleen wie heeft nu het glasvezelnetwerk in handen is dat Belgacom of P. Gelderloos grootaandeelhouder van Scarlet??? Indien Belgacom dat is kunnen zij het nog lekker verkopen en zo de aankoop kosten van Scarlet verlagen. Indien P. Gelderloos het netwerk heeft kan hij dit verkopen en de aandeelhouders blij maken met meer winst.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond