Deel dit artikel
-

Belgen gaven online bijna 3 miljard euro uit in eerste kwartaal

Belgen hebben in het eerste kwartaal bijna 42 miljoen online aankopen gedaan ter waarde van 2,84 miljard euro, zo blijkt uit cijfers van BeCommerce.

Het aantal aankopen lag de helft hoger dan in het eerste kwartaal van 2020. Toen werden er 28 miljoen online aankopen geregistreerd.

Het bedrag is zeker vijf procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2020.

Er werden wederom minder reizen en concerttickets verkocht dan een jaar geleden. De reis- en evenementensector zal in het tweede en derde kwartaal van dit jaar wellicht heropeven, denkt Sofie Geeroms, Managing Director van ‘Het reisverbod is sinds 10 april stopgezet en ook in de entertainmentsector beginnen eerste evenementen vorm te krijgen. Denk maar aan de Proximus Pop-Up arena in Middelkerke in samenwerking met de Sportpaleisgroep dat van start gegaan is half juni. Ook de ticketverkoop voor Pukkelpop 2021 is al gestart.’

De grote groeiers zijn fashion (kleding en schoenen), elektronica en spelamusement. Een vierde van het totale aantal online aankopen gechiedde binnen de gaming- en gokcategorie. In Belgie mag legaal online gegokt worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond