Deel dit artikel
-

België gaat honderd goksites blokkeren

De Belgische kansspelcommissie gaat zeker honderd illegale goksites blokkeren. Dat meldt de krant DeTijd.

Het gaat om de honderd populairste goksites die zonder vergunning opereren. Twintig daarvan zouden al niet meer bereikbaar zijn.

Wie in België een illegale goksite beheert, riskeert een boete tot 600.000 euro. Spelers kunnen tot 150.000 euro worden beboet.

Sinds kort mogen enkele goksites legaal opereren op de Belgische markt. Sinds begin dit jaar hebben die 160 miljoen euro omzet gedraaid. Elf procent daarvan verdwijnt via belastingen naar de gewesten.

In Nederland is op 1 april 2012 de Kansspelautoriteit (Ksa) van start gegaan. Die krijgt dezelfde bevoegdheden als zijn Belgische tegenhanger, met die aantekening dat Nederland het onlinegokken nog niet heeft gelegaliseerd.

Minister Teeven wil dat de Ksa een belangrijke bijdrage gaat leveren aan het realiseren van zijn doelstellingen van het kansspelbeleid: de preventie van kansspelverslaving, het beschermen van de consument en het tegengaan van illegaliteit en criminaliteit. Om effectief te kunnen optreden tegen overtreders beschikt de Ksa ook over middelen zoals de bestuursdwang en de bestuurlijke boete. De Ksa kan ook nieuwe vergunningen afgeven voor aanbieders van kansspelen, maar kan deze ook wijzigen of zo nodig zelfs intrekken. Ook zal de Ksa controleren of de aanbieders van kansspelen zich voldoende aan de regels houden en kan zij boetes uitdelen als dat niet het geval is.

Staatssecretaris Teeven heeft het onderzoek Gokken in kaart en zijn beleidsreactie daarop onlangs aan de Tweede Kamer gestuurd. Het onderzoek is gedaan om een helder beeld te krijgen van de aard en de omvang van kansspelverslaving in Nederland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond