Deel dit artikel
-

Belgische horlogemaker stelt merknaam iWatch veilig

De Belg Jean-Pierre Lutgen heeft enkele weken voor de introductie van Apples slimme horloge de naam iWatch als merknaam gedeponeerd bij het Europees merkenbureau. Kennelijk wil Lutgen niet dat het kleinood van Apple wordt verward met zijn kleurrijke Ice Watch.

Ice Watch is een ‘klokvast Belgisch succesverhaal’. Het horlogemerk is verkrijgbaar in Dubai, Sydney, New York en Hongkong. De Belg huist echter gewoon in een eenvoudig kantoor in Bastenaken. De Ice Watch kent nu ook slimme varianten, die worden verkocht via de winkels van het Franse telecombedrijf Orange. In 2012 had het bedrijf 120 miljoen euro omzet.

Het is nog steeds niet bekend of Apple de naam iWatch daadwerkelijk zal gaan voeren, al zou het bedrijf de handelsnaam al wel in sommige landen hebben gedeponeerd. Apple lanceert zijn horloge vanavond.

De naam iWatch is overigens al eerder door geluksproevers ingediend bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE). Zo heeft Otto F. Weise zelfs de naam iWatch Phone in 2013 als merk gedeponeerd. Daarop is echter ‘oppositie gestart’.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bodecious

Ice Watch is de grootste copycat (het zijn Rolex Submariners met een swatch-kleurtje)en gaat nu ordinair merknaampjes inpikken. Stoer hoor.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond