Deel dit artikel
-

Betere beveiliging draadloos internet

De WiFi-alliance werkt aan een nieuw protocol om draadloos internetten veiliger te maken. De huidige standaard WPA voldoet volgens de alliantie niet aan de eisen die consumenten en zakelijke gebruikers stellen aan draadloos internet.

De WiFi-alliance is een non profit organisatie die er met name naar streeft draadloos internetten veiliger te maken. Het nieuwe veiligheidsprotocol dat de opvolger van WPA is en WPA2 gaat heten, gaat nog meer dan zijn voorganger maken van encryptie en moet halverwege dit jaar klaar zijn.

Met die encryptie kan iedere bit aan data versleuteld worden. Een methode die de veiligheid ten goede komt. Het onderscheppen kan dan nog steeds maar datgene dat onderschept wordt, komt ’gescrambled’ binnen. De onderschepte informatie wordt onleesbaar en daarmee waardeloos.

WPA2 moet vooral gezien worden als een upgrade. En niet zo zeer als iets dat compleet nieuw is. Het beste kan de beveiligingsmethode misschien nog vergeleken worden met een firewall. Het zet de poorten ook dicht.

Behalve de komst van het nieuwe veiligheidsprotocol keurde de WiFi-alliantie ook 175 nieuwe draadloze produchten goed. Daar zitten onder meer producten van Intel, Cisco en Dell bij.

Deel dit bericht

1 Reacties

Sinister

Wow – wordt het hele internet draadloos? Dan moet ik maar gauw wifi spulletjes gaan kopen *ROFL* :'-)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond