Deel dit artikel
-

Bewegingen pallets op water, spoor en asfalt te volgen

T-Systems, het Instituut Fraunhofer for Material flow and Logistics (IML) en de European Pallet Association (EPAL) introduceren ‘intelligente pallets’ tijdens de International Supply-Chain conferentie die deze week in Berlijn wordt gehouden. Met behulp van deze slimme pallets zijn bedrijven beter in staat bewegingen van hun goederen op water, spoor en asfalt te volgen.

De pallets zijn voorzien van een zogeheten low-cost tracker die zijn eigen positie achterhaalt en transportbewegingen en temperatuurwisselingen volgt. Naast de locatie detecteert de waterdichte sensor schokken, hellingen, versnellingskrachten en de temperatuur van elke pallet. De opleggers rapporteren zelf hun status van bijvoorbeeld afwijkingen op het vlak van onverwachte schud- of temperatuurfluctuaties.

Gemiddeld zo’n 30 procent van alle transporten komt niet op tijd – of nooit – aan op de juiste bestemming door diefstal, verlies of andere oorzaken. Pallets die aangesloten worden op slimme netwerken worden volgens de initiatiefnemers de nieuwe data-parels in supply chain management-trajecten.

De tracker is volgens partners eenvoudig in te bouwen in elke ladingdrager. Gegevensuitwisseling vindt plaats via het NarrowBand IoT netwerk van T-Mobile. De levensduur van de batterij in de sensor bedraagt zeker tien jaar.

Naar verwachting worden de komende jaren meer dan een miljard objecten verbonden met het internet. Veel van deze Internet of Things oplossingen worden ingezet in de transport- en logistieke sector. Slimme pallets, containers en verpakkingen zijn straks in staat miljarden statusberichten te verzenden.

Deel dit bericht

1 Reactie

PalletDiscounter - PalletDiscounter.nl

Interessante ontwikkeling in deze digitale tijd. Ook wij bij PalletDiscounter gaan dit op de voet volgen! 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond