Deel dit artikel
-

Bezem gaat door Yahoo

De nieuwe leiding van Yahoo haalt de bezem door het bedrijf. Volgens AllthingsD gaat de internetonderneming duizenden banen schrappen.

De kersverse CEO Scott Thompson zou een grootscheepse reorganisatie voorbereiden, die eind deze maand wordt aangekondigd. De meeste banen worden naar verluidt geschrapt bij de afdelingen voor marketing en PR, maar ook zwakke bedrijfsonderdelen worden gestopt of afgestoten. Hoofd R&D Prabhavar Raghavan van Yahoo Labs wacht de ontwikkelingen niet af en vertrekt naar Google. Yahoo telt momenteel 14.100 werknemers.

Verder is Boston Consulting Group ingehuurd om voor Yahoo nieuwe groeigebieden aan te wijzen.

Thompson zet vaart achter een reeks van veranderingen, waarop aandeelhouders al langer hebben aangedrongen. Het was vooral medeoprichter Jerry Yang die de veranderingen tegenhield. Hij vertrok in januari.

Yahoo was al geruime tijd stuurloos. Opeenvolgende directeuren slaagden er niet in een heldere strategie te formuleren. Begin januari werd Scott Thompson, de voormalige directeur van betaalbedrijf PayPal, als nieuwe topman van Yahoo benoemd.

Er zijn waren onderhandelingen gaande over verkoop van Aziatische belangen. Maar gesprekken met de Alibaba Group uit China zouden voorlopig zijn opgeschort.

Ook wil Thompson proberen om met Facebook tot een vergelijk te komen over licenties, anders stapt het bedrijf naar de rechter. Die dreiging is volgens AllthingsD intern niet goed gevallen.

De grote vraag is wat Yahoo in de toekomst nog zou kunnen betekenen. Op de meeste terreinen – zoeken, nieuws, sociale media – heeft het internetbedrijf geen leidende rol meer.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond