Deel dit artikel
-

Big Brothers Awards: Kies je favoriete privacyschender

Vanaf vandaag kan iedereen zijn of haar favoriete privacyschenders nomineren voor een Big Brother Award. Personen, bedrijven of overheden die zich het afgelopen jaar hebben onderscheiden met stevige inbreuken op de privacy van de Nederlandse burger, kunnen via de website bigbrotherawards.nl worden toegevoegd aan de lijst met kanshebbers.

De nominaties sluiten op 1 december, waarna het publiek kan stemmen op de drie kandidaten die het vaakst genomineerd zijn. De uiteindelijke winnaars van de Big Brother Awards worden op 16 december bekend gemaakt tijdens de awardceremonie in de Stadsschouwburg Amsterdam.

De Big Brother Awards worden jaarlijks georganiseerd door Bits of Freedom, een stichting die opkomt voor burgerrechten in het digitale domein. Het doel van de onderscheiding is om met een serieuze knipoog aandacht te vragen voor inbreuken op het grondrecht op privacy van Nederlandse burgers. Vorig jaar mochten minister Opstelten van Veiligheid en Justitie en de Belastingdienst een award mee naar huis nemen.

De speciale tiende editie van de Big Brother Awards (de BBAX) staat verder uitgebreid stil bij het privacydebat in Nederland. Welke ontwikkelingen tekenen zich af? Maar ook: wat betekent dit voor de toekomst? En hoe ziet de tegenbeweging eruit die de stijd om meer privacy de komende jaren vorm gaat geven?

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond