Deel dit artikel
-

Big Data-analyse in Volvo Ocean Race

De Universiteit Twente wordt de wetenschappelijke partner van het Nederlandse Team Brunel tijdens de Volvo Ocean Race. Deze meest prestigieuze zeilwedstrijd ter wereld wordt driejaarlijks gehouden en start dit weekend met de eerste oceaanetappe naar Kaapstad. Studenten uit Twente gaan tijdens het evenement big data-analyse uitvoeren.

De vakgroep Industrial Engineering and Business Information Systems (IEBIS).Universiteit Twente heeft de afgelopen periode de infrastructuur aangelegd voor analyse van de Big Data die uit het schip komt.

Alle deelnemende teams moeten met een identieke boot zeilen. Ook moeten dezelfde materialen worden gebruikt en mogen de deelnemers niet aan de boten sleutelen. Data-analyse en de beslissingen die daaruit voortkomen, kunnen dus wél een verschil maken.

Tijdens de stops tussen de etappes ondersteunen men Team Brunel met analyses van de data die is verkregen aan de hand van sensoren op het schip. De studenten doen zo in een uitdagende omgeving ervaring op met real time big sensordata.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond