Deel dit artikel
-

Big Data-site brengt drukte Amsterdam in kaart

KPMG lanceert vandaag de website Koninginnedag 2013, waarop de drukte in Amsterdam in kaart wordt gebracht. De website is ontwikkeld in samenwerking met Bitbrains en NU.nl als mediapartner.

Voor NU.nl is een widget gemaakt die maandagavond al via de mobiele website en de app van NU.nl beschikbaar was. De website en de widget tonen een zogenoemde heatmap waarin verschillende brongegevens gecombineerd worden om inzicht te geven in de drukte op verschillende evenementen in Amsterdam tijdens Koninginnedag 2013. Op de website wordt daar nog een Twitterstream aan toegevoegd.

De gekozen oplossing via een widget veroorzaakt geen extra netwerkbelasting. De widget is qua grootte vergelijkbaar met de plaatjes die NU.nl standaard ook al in haar artikelen opneemt. De gegevens over drukte die in de plaatjes worden getoond zijn afgeleid van antennebelasting. Deze belasting wordt door providers standaard gebruikt voor operationele taken en is dus beschikbaar zonder extra netwerkbelasting te genereren.

Bij de ontwikkeling is volgens KPMG ruime aandacht besteed aan de privacy van de gebruikers van deze diensten. Ttwitterberichten die op de website worden geplaatst zijn niet herleidbaar tot locaties en verder worden alleen geaggregeerde antennegegevens gebruikt.

De site werd onder meer gerealiseerd door interactief ontwerpbureau CLEVER°FRANKE en gehost door Bitbrains IT Services, dat op de cloudmarkt actief is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond