Deel dit artikel
-

Bijna de helft van de Nederlanders doet aan bingeviewen

Ruim driekwart Nederlanders heeft in de afgelopen zes maanden aan bingeviewing gedaan. Vooral streaming video-diensten zijn daarbij sterk gestegen in populariteit. Bijna de helft van de Nederlanders doet aan bingeviewen via streaming video zoals van Netflix of Videoland. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper uit juli 2019.

De groei in bingeviewen komt volledig voor rekening van streaming-videodiensten, zoals Netflix, Amazon, NLziet, maar ook tv-aanbieders zoals KPN en Ziggo. Bij de laatstgenoemde categorie gaat het om een verdubbeling van het aantal mensen dat tussen 2014 en 2019 aangeeft wel eens aan bingeviewing te doen.

In zijn totaliteit is er minder sprake van een explosieve groei van bingeviewen. Ook in 2014 deed een meerderheid van de Nederlanders dit al. Voornaamste middelen om te bingeviewen waren destijds downloaden en opnemen van tv. Downloaden, dvd’s en tv-opnames zijn als bingeview-middel navenant gedaald.

Er zijn duidelijke verschillen waarneembaar tussen de diverse leeftijdsgroepen. Bij de oudste leeftijdsgroep geeft bijvoorbeeld 51 procent aan de afgelopen zes maanden niet aan bingeviewen te hebben gedaan. Bij de twee jongste leeftijdsgroepen is dit vele malen minder. Opvallend is dat de jongste bingeviewers (16-25 jaar) vaker aangeven de afgelopen zes maanden niet aan bingeviewen te hebben gedaan dan de 25-35-jarigen (14 versus 10%).

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

3 Reacties

Kees

Wat is ‘bingeviewen’? En kan mijn televisie dat ook?

Erwin Boogert

Tenzij er een automatische uitschakelaar op zit, denk ik dat jou tv dat ook kan.

Maar misschien bedoel je ook te vragen of er niet een Nederlands woord is voor bingeviewen. Bulkkijken wellicht? Had je zelf ideeën?

Kees

@Erwin Bulkschermstaren?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond