Deel dit artikel
-

‘Bijna helft van ondervraagde Nederlandse bedrijven slachtoffer van ransomware’

Met een gemiddelde van 1,45 miljoen euro betalen Nederlandse bedrijven de hoogste dwangsom voor een ransomware-aanval wereldwijd. Dit blijkt uit het jaarlijkse Global Security Attitude onderzoek uitgevoerd in opdracht van CrowdStrike.

Van de ondervraagde Nederlandse bedrijven zegt 44 procent het afgelopen jaar slachtoffer te zijn geweest van ransomware. Wereldwijd ligt dit percentage op 57 procent.

Van de Nederlandse bedrijven die slachtoffer zijn geweest van ransomware, zegt slechts een vijfde daadwerkelijk een dwangsom betaald te hebben.

In totaal gaven Nederlandse bedrijven gemiddeld 1,1 miljoen euro extra uit om de IT-uitdagingen die de Covid-19 pandemie met zich meebrengt, te overkomen. Dat is het op één na hoogste bedrag wereldwijd, na de Verenigde Staten.

Sinds de coronacrisis groeiden de uitgaven aan cloud-technologie (68%), security-tools (63%) en IT-hardware (61%) het snelst. Twee derde (68%) van de Nederlandse bedrijven zegt tevens dat Covid-19 een stimulans is geweest voor langverwachte goedkeuringen voor beveiligingsupgrades.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond