Deel dit artikel
-

Bijna kwart van Nederlanders betaalt met smartphone of wearable

Bijna een kwart van de Nederlanders betaalt wel eens contactloos met een mobiele telefoon of met een wearable zoals een smartwatch. Dat blijkt uit de ING Digitale Monitor, een onderzoek onder ruim 1.500 Nederlanders.

In december 2019 betaalde 19 procent van de Nederlanders wel eens met zijn of haar mobiele telefoon bij de kassa. Ook betalen met een ‘wearable’ is populair aan het worden, 12 procent van de Nederlanders betaalt wel eens met een smartwatch, horloge, ring, armband of sleutelhanger. Van de mobiele betalers betaalt 44 procent wekelijks of meerdere keren per week met zijn mobiele telefoon of wearable en 28 procent zelfs dagelijks of vaker.

Mobiel betalen is al sinds 2015 mogelijk op Android smartphones, maar door de introductie van Apple Pay in Nederland vorig jaar heeft contactloos betalen een vlucht genomen.

Betalen met de betaalpas is voor 55 procent van de Nederlanders de meest gebruikte betaalmethode, gevolgd door contant geld (30 procent). Van de groep mobiele betalers geeft 42 procent aan dat zij de betaalpas het meest gebruiken. Een kwart van de mobiele betalers noemt echter mobiel betalen met smartphone of wearable als favoriete betaalmethode.

Ruim een derde van de mobiele betalers verwacht dit jaar nog vaker met hun mobiele telefoon of wearable te gaan betalen.

Deel dit bericht

3 Reacties

leo

Mijn favoriete betaalmethode is met mijn telefoon betalen, dat scheelt me weer een portemonnee mee te nemen. Alleen bij de betaalzuilen bij het tankstation kun je bij mijn weten niet draadloos betalen, daar moet echt een pas in. Daar moet ik dan altijd wel aan denken, al is dat geen probleem bij de bemande tankstations.

Don

Jammer dat tankstations zonder fysieke kassa de betaalmethode niet accepteren, deze sla ik om die reden dan ook over…

Arie vd Giesen

ik was in 2016 één van de eerste mobiele betalers met de ABNAMRO Wallet, die per 1-1-2020 is gestopt.
Echt een hele domme inschattingsfout van ABNAMRO, omdat er maar 5 % van de Android klanten dit gebruikt. Dit zou alleen maar meer worden ……. Slechte toekomst kijkers daar…..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond