Deel dit artikel
-

‘Risico’s bij gebruik Apple Pay via horloge’

Gebruikers van Apple Pay op hun Apple Watch lopen het risico om veel geld kwijt te raken als een dief de smartwatch te pakken krijgt. Hiervoor waarschuwt de Consumentenbond, die adviseert om de standaardinstelling ‘ontgrendel via iPhone’ uit te zetten.

De Apple Watch kan gebruikt worden als betaalmiddel. Wanneer de eigenaar in een winkel wil betalen hoeft hij alleen maar zijn horloge bij het betaalapparaat te houden en de transactie is geregeld. Bij sommige banken kan dit tot 2500 euro per dag, mits er genoeg op de rekening staat. Het intikken van een code is nooit nodig.

Maar een handige horlogeroller heeft dus ook geen code nodig, waarschuwt de bond. Wanneer het hem lukt om de Apple Watch te stelen, vergrendelt het apparaat in eerste instantie omdat het geen pols meer detecteert. Maar als de dief het horloge vervolgens zélf om doet en binnen 10 meter van het slachtoffer is, kan het fout gaan.

Op het moment dat het slachtoffer zijn iPhone ontgrendelt (bij de nieuwste modellen gebeurt dat al zodra men naar het scherm kijkt), ontgrendelt hij tegelijkertijd ongemerkt het horloge. Vanaf dat moment hoeft de dief niet meer in de buurt te blijven en kan hij dagelijks zonder code voor duizenden euro’s (limieten verschillen per bank) winkelen met de smartwatch.

Foto Daniel Korpai via Unsplash

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Blockchain killer

Raar verhaal, ik denk niet dat een dief 10mtr bij zijn net gerolde slachtoffer blijft; dat merk je toch als iemand je horloge van je pols trekt? En dan moet je nog je iphone ontgrendelen en de dief moet ook nog afrekenen, en dat moet allemaal gebeuren binnen 10 meter en een korte tijd…

Hoe ga je dit doen als dief? Oke, het kan dus kennelijk, maar het klinkt allemaal erg onlogisch en onrealistisch.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond