Deel dit artikel
-

ABN AMRO stopt met Wallet-app

ABN AMRO trekt de stekker uit de Android-app Wallet, die de functie van een mobiele portefeuille vervulde. Te weinig klanten maken er gebruik van: vijf procent.

Met de app kan de gebruiker contactloze betalingen aan kassa’s verrichten, als zijn toestel NFC ondersteunt. De paar tienduizenden klantend die dit doen, hebben twee maanden om weer te gaan wennen aan hun bankpasje. Want eind januari haalt de bank Wallet van de markt.

Rabobank moet de verkenningstocht met zijn mobiele portefeuille nog maken, want biedt zijn Wallet pas sinds kort gratis aan. De interesse voor telefoonbetalen lijkt juist te kunnen groeien nu Apple zijn product Pay in Nederland uitbracht en Google Pay diezelfde kant op zal willen bewegen.

Foto: Cameron Norman (cc)

Deel dit bericht

19 Reacties

Jef Martens - Artens

Bijzondere move, ik ken het product niet voldoende, maar als het het contactloos betalen is er NFC met de telefoon als enige functie is dit op zijn minst opmerkelijk.
Zelf gebruik ik NFC telefoon betalen juist steeds vaker omdat ik bijvoorbeeld een pincode al vooraf kan intoetsen. Daarnaast kun je ieder moment die pincode wijzigen. Dus denk je dat iemand heeft meegekeken? Gewoon weer even wijzigen!
Mijn vermoeden is dat deze functie standaard ingebouwd gaat worden in de online bankieren app, waar die in mijn opinie ook in thuishoort.
Bij de Rabobank is dat om historische redenen ook nog gescheiden (MyOrder, iemand?)

Willem van Veen

ABN AMRO vond het te duur om de app aan te passen voor Android 10 en is bezig om de Google Pay app te introduceren.

Sander

Zijn ze mooi te laat, één klant minder.

Ericluyt - Hoger onderwijs

Mij zijn ze ook kwijt, ongelooflijk dat in een tijd van digitalisering Abnamro de oren alleen maar geld laat hangen, aanpassen van de app is te duur, bizar werkelijk bizar en totaal niet klant en toekomst gericht

Ed

ABN had in 2015 al 6 miljoen klanten dus 5% maakt 300 000 gebruikers van de app… En nog niet genoeg vinden.

Pim

Waanzinnige beslissing van ABNAMRO, de hele markt beweegt naar betalen met je telefoon en zij stoppen ermee….. Banken zijn de klant natuurlijk alle jaren geleden uit het oog verloren en dat benadrukt deze beslissing nog maar eens.

J.

Ook ik heb mijn ongenoegen richting ABN AMRO laten horen:

[25-11 00:02] Ik: Goedendag,
Bij deze wil ik graag een klacht indienen. Ik ben namelijk zeer teleurgesteld over jullie besluit om te stoppen met de Wallet app voor Android. Ook al was het percentage gebruikers laag, het was een mooie oplossing waarmee ABN AMRO mee ging met de tijd en misschien wel voorop liep. Met het opheffen gaat ABN AMRO tegen de tijd in. Met het opheffen ontnemen jullie mijn een cruciale dienst als bank, namelijk betaalgemak. Ondertussen wordt er wel mobiel betalen voor iOS aangeboden terwijl er veel meer Android gebruikers zijn. Hiermee benadeelt ABN AMRO een specifieke groep klanten.
[25-11 00:03] ABN AMRO: Goedenacht, Martijn hier.
[25-11 00:03] ABN AMRO: Omdat minder dan 5% van de Android gebruikers de Wallet app. gebruikt is het inderdaad te duur om nog verder te ontwikkelen
[25-11 00:03] ABN AMRO: Vandaar dat we tot dit besluit zijn gekomen.
[25-11 00:04] Ik: Ja, dat had ik begrepen. Ik hoop dat jullie mijn klacht (en ongetwijfeld die van vele anderen) registreren en naar jullie klanten luisteren. Klanttevredenheid heeft ook een waarde
[25-11 00:05] ABN AMRO: Klopt, dat nemen we zeker mee.

Ron

Dan maar allemaal naar ing ofzo

Hans

Wat een zielig gedoe. Ik vond het juist een prettige mogelijkheid om zonder losse pas te betalen . Klantonvriendelijk van ABN AMRO. Je hebt geen keuze. Ik was blij met de bank.

Rob

Net een nieuwe telefoon met NFC gekocht om deze optie te kunnen benutten en dan krijg je dit. Kreeg de app onder Pie toch al niet aan de praat en navraag bij ABNAMRO leverde niets op! Snap nu waarom…..

Florent

Onbegrijpelijke beslissing van ABN. Als scholier maak ik juist veelvuldig gebruik van de mobiele betaalfunctie. Ontzettend egoïstisch om winst boven klantvriendelijkheid te zetten. De koude douche voor ABN!

Johan

Onzinnige beslissing van de ABN. Het aanraden van een wearable door de bank is niet echt goed. In de praktijk merk ik dat er veel zaken zijn waar de telefoon app goed werkt, maar de wearable (ring) juist niet.

Ab Deff

250.000 klanten gebruiken de app (vooruit ietsje minder, minder dan 5% van de 5 miljoen klanten aldus de bank) en dat is voor de bank reden om de stekker eruit te trekken… Wat een klantonvriendelijk besluit.
De bank geeft de toekomst uit handen en laat dit nu over aan andere partijen. Die weten er wel raad mee.

Davidt Takarindingan

Raar de wallet zit net in het beginstadium en dan er nu al eruit halen. ING gebruikt het al langer en bij hun lukt het wel.
Wat doet nu ABNAMRO zij komt nu met een andere oplossing van van contactloos betalen nl van sleutelhanger, ringen, armbanden en zelfs horloges die je bij de bank kan bestellen. Hij goedkoopste item dd sleutelhanger kost rond de 25 euro, dit mij dus een beetje veel op zelfverrijking. Ik als jarenlange klant van ABNAMRO was zeer content dat de wallet geïntroduceerd werd

J.Cornelissen

Waardeloos dit !
Ik gebruik de app al een paar jaar , en nu opeens de stekker eruit.?
Terwijl er nu juist méér banken zijn die hier ook mee gaan werken !
Ze moeten gewoon meer bekendheid gaan geven aan dit product!
Wéér een reden om nu dan toch echt over te gaan stappen naar een andere bank !

Vincent

Wat jammer, ik ben een langzame klant en wil net gebruik maken van de mogelijkheid. Helaas geen idee dat verandering geleidelijk gaat met name bij oudere klanten

Piotr

Nu willen ze paar ringen en armbanden verkopen.

Bob

Heel stom dit. Ik ga ook weg bij ABN, want gebruikte dit serieus dagelijks. Kan niet geloven dat ze deze beslissing maken in deze mobiele tijden. ASN here we come.

Edward

Vind dit een stap terug in een tijd van digitaliseren. Betalen met je smartphone wordt juist de toekomst en ABN AMRO stopt hiermee. Voor mij een reden om over te stappen naar een bank die met zijn tijd meegaat.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond