Deel dit artikel
-

Verkoop belang BeFrank stuwt nettowinst BinckBank

Online broker BinckBank boekte in het derde kwartaal naar eigen zeggen een ‘uitzonderlijk goed gecorrigeerd nettoresultaat’ van 24,6 miljoen euro, dankzij de boekwinst op de verkoop van het belang in BeFrank aan Delta Lloyd. Daarnaast verbeterde het resultaat door het wegvallen van de financiering van de aanloopverliezen van BeFrank.

De nettowinst bedroeg 18,2 miljoen euro, 338 procent meer dan de 4,1 miljoen euro in 2013 (pdf). Het aantal uitgevoerde transacties voor de Nederlandse brokerageklanten steeg van 1,1 miljoen in het tweede kwartaal van 2014 naar 1,2 miljoen in het derde kwartaal. Ook voor België was het derde kwartaal positief. Het aantal transacties lag daar 2 procent hoger dan in het tweede kwartaal. Frankrijk kampte met een sterke terugval.

Dochter Alex Vermogensbeheer heeft het afgelopen jaar minder goed gepresteerd door de ‘zijwaarts bewegende aandelenmarkten’. Het beheerd vermogen nam af met 242 miljoen euro. De huidige trend zegt echter niets over de kansen op lange termijn, zegt bestuursvoorzitter Koen Beentjes.

Alex Vermogensbeheer heeft begin september haar beleggingsuniversum uitgebreid met 1600 Amerikaanse aandelen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond