Deel dit artikel
-

Binckbank: meer klanten, meer winst

Internetbeleggingsbank Binckbank ziet de winst met ruim 50 procent groeien en wint 21.000 klanten in Nederland, België en Frankrijk.

Vanochtend presenteerde Binckbank zijn cijfers over het tweede kwartaal en verraste beleggers daarmee positief. Tegen het einde van de ochtend stond het aandeel 2,6 procent hoger op 10,36 euro.

Het bedrijf zag de nettowinst afgelopen jaar groeien van 5,8 naar 9,2 miljoen euro. De operationele inkomsten stegen in dezelfde periode van 34,1 miljoen naar 41,5 miljoen euro. Die stijging komt voor het grootste deel voort uit het groeiende klantenbestand, zowel van Binck als dochterbedrijf Alex.

Het klantenbestand nam afgelopen kwartaal met 21.000 toe tot 353.000 rekeninghouders, waarvan het merendeel in Nederland. Het bedrijf groeit echter ook in België en Frankrijk.

Deze klanten voerden 2,5 miljoen transacties uit in de drie maanden tot juli, 62 procent meer dan vorig jaar. Het zogeheten geadministreerd vermogen groeide 7 procent tot 8,4 miljard. De bank hoopt op middellange termijn te groeien tot 10 miljard euro.

Binckbink becommentarieert: “In het tweede kwartaal 2009 lijken particuliere beleggers het vertrouwen in de markten herwonnen te hebben en schijnt het dieptepunt volgens velen gepasseerd te zijn. [We zijn] volop bezig met voorbereidingen voor de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten, zoals de beleggingsfondsensupermarkt in Nederland en België en de uitbreiding van het productaanbod in Frankrijk.

Foto: dyobmit (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond