Deel dit artikel
-

Binnenstad Maastricht krijgt wifi

Maastricht krijgt volgend jaar gratis wifi in de hele binnenstad. Dat bevestigt centrummanager Paul ten Haaf van de gemeente tegenover De Limburger.

Het netwerk wordt aangelegd en geëxploiteerd door Vodafone-Ziggo en vergt een (eerste) investering van circa een half miljoen euro. Om een centrumbrede dekking te creëren, worden er verspreid over de hele binnenstad ongeveer 135 verbindingskasten geïnstalleerd op straten, pleinen en aan gevels.

Lokale ondernemersverenigingen, het centrummanagement en stadsbestuur hadden al langer plannen voor een dergelijk netwerk.

Met de gratis dienst wil Maastricht volgens Ten Haaf ‘mee voorop blijven lopen’. Ook als smart city. Want het systeem biedt de stad oneindig veel nieuwe mogelijkheden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Robin

“Want het systeem biedt de stad oneindig veel nieuwe mogelijkheden.”
Hiermee wordt oa het volgen van publiek bedoeld. Ziggo verstrekt de gemeente gegevens waar mensen zich op welk tijdstip bevinden en waar ze vandaan komen. Behalve het tracken van MAC adressen kan Ziggo hier meer gegevens aan koppelen dankzij hun Ziggo Hotspots dienst waarbij klanten (automatisch) met hun Ziggo account inloggen op publieke hotspots.

Arnold Overhaart

Betekend dat ook dat alle inwoners van de binnenstad feitelijk gratis internet krijgen?
Kan het dan ook zo zijn dat er samenscholing plaatsvind van mensen die een data limiet hebben op hun smartphone?
Wordt het op deze manier makkelijker gemaakt voor het winkelend publiek om meteen en goedkoop de prijzen te vergelijken met online winkels?
Welk voordeel heeft de lokale winkelier van “gratis” Wifi buiten alleen een mogelijke service aan de bezoekers van het centrum, want het blijft de vraag of dat een klant wordt of hebben ze er een sterke online concurrent?
Zo kan ik nog meer vragen stellen.
Zoals ik al eerder bij andere gemeentes heb gemerkt is het “gratis” Wifi niet goed doordacht, mogelijk omdat de ambtenaren gebrek aan kennis en knowhow hebben en voor de winkeliers de afstand te groot is tussen de fysieke en de online wereld.
Bij WIREZZ hebben ze de juiste oplossing voor de klant en bedrijven!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond