Deel dit artikel
-

Blendle lanceert premiumdienst

Blendle lanceert vandaag zijn nieuwe dienst Premium. Voor een tientje per maand krijgen abonnees een persoonlijke selectie van de beste artikelen uit 120 verschillende tijdschriften en kranten.

Half december werd al bekend dat kranten- en tijdschriftenkiosk Blendle onder een kleine groep gebruikers een nieuw maandabonnement onder de noemer Blendle Premium aam het testen was. Met dit abonnement hoeft niet langer per artikel te worden betaald.

Gebruikers krijgen niet alle artikelen op Blendle te lezen, maar een selectie die door Blendle wordt samengesteld op basis van een profiel. Blendle Premium klanten betalen 9,99 euro per maand.

De dienst richt zich vooral op jongeren, ‘mensen die geen abonnement willen op één krant of tijdschrift, maar meer willen dan het gratis nieuws op internet.’ Het blijft mogelijk om losse artikelen te kopen, voor gemiddeld 35 cent. NRC doet (voorlopig) overigens niet mee.

Energieleverancier Essent gaat een samenwerking aan met de online dienst. Essent klanten kunnen drie maanden gratis gebruikmaken van Blendle Premium. Essent en Blendle starten de samenwerking met een geselecteerde groep klanten.

Deel dit bericht

4 Reacties

Leon Gerrits

“Vanaf nu heb je Spotify voor muziek. Netflix voor video. En Blendle voor artikelen.”, aldus Klöpping.

Grote verschil alleen is dat je bij Blendle niet onbeperkt artikelen kan lezen. Blendle Premium is dus niets meer dan een selectie van top 20 artikelen per dag.

Jeroen

Op zich is het niet een probleem dat je niet onbeperkt kan lezen. Je zou kunnen zeggen, maximaal xx artikelen per dag. Maar het aanbod zou wel zo veel als mogelijk moeten zijn.
Als je net niet de artikelen kunt lezen die je wel zou willen, en daar dan weer extra voor moet betalen, kan dat als irritant wordt ervaren.

Wie bepaalt wat wel en niet beschikbaar is? De uitgevers? Dan wordt het waarschijnlijk het niet interessante nieuws, wat ze dan nog wel voor een lage prijs willen weggeven.

Uitgevers zouden eens moeten inzien dat zij niet bepalen wat een kwalitatief artikel is, en wat het artikel dan waard is. Laat dat maar aan de lezers over!

Martin

Al tijden ben ik een enthousiaste Blendle gebruiker. Premium op proef viel erg tegen. Weinig relevantie. Algoritme moet nog flink leren. Geen aanrader.

Jacco

Jeroen: De 20 artikelen die je kan lezen worden gebaseerd op jou persoonlijke interesses en voorkeuren. Deze worden gepeild door algoritmes.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond