Deel dit artikel
-

Bloemen en planten online bij Bruna.nl

Bruna begint een proef met de verkoop van bloemen en planten in een aantal winkels en op bruna.nl. Klanten kunnen bij ‘Bruna Groen’ bestellingen doen die direct vanuit de kweker worden afgeleverd op elk gewenst adres.

Bruna werkt daartoe samen met Category Captain Grower to Consumer, kwekers van Royal FloraHolland en grote partijen als PostNL en Chrysal.

Bestellen kan via bruna.nl en vanuit de 15 pilotwinkels die allemaal een speciale bestelzuil met interactief scherm hebben.

‘Met Bruna Groen breiden we onze positie op dat punt uit en dat doen we ook nog eens omnichannel, passend bij het moderne Bruna,’ zegt algemeen directeur van Bruna Fred Zeegers.

Deel dit bericht

5 Reacties

Diepenhorst

Prima idee!

W.Vermeend

Schoenmaker blijf bij je leest. Letterlijk en figuurlijk.

De Boon

Welke kweker kan deze category vullen.?kwekers zijn sterk gespecialiseerd en grondstofleverancier voor boekettenmakers.boeketten maken is het werk van een intermediair in handen van samenwerkende kwekers of een groothandelaar.de praktijk wijst uit dat de groothandel dat veel efficienter en marktgerichter kan doen.de marge voor de kwekers zal eerder kleiner dan groter worden bij directe verkoop.
Dat bruna bloemen en planten gaat verkopen zal eerder kannibaliserend werken op andere distributiekanalen,het is twijfelachtig of het verbruik van bloemen en planten hierdoor zal toenemen en dat kwekers een hogere marge zullen maken

Wim

Logische combinatie. Greetz verkoopt ook bloemen. Ik ben wel benieuwd naar de logistiek en bij winkelverkoop hoe de groene vingers voor schapverzorging gaan worden overgebracht. Interessante case waarmee het aantal verkooppunten voor bloemen toeneemt wat positief is voor de branche.

Dave

@de boon helemaal mee eens. Draait Bruna zo goed en kunnen ze dit er daarom wel bij hebben en wat is hun affiniteit met planten?

Ik heb even op hun website gekeken en dan staat er bij de yucca plant dat deze zodra de dagen lengen hij naar buiten kan. Nooit doen, deze plant zal daardoor snel kapot gaan. Als ik groen online koop doe ik dat bij plantje.nl en topbloemen waar de keuze erg groot is en de mensen ook weten waar ze het over hebben.

Gegroet

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond