-

Bliyoo van Bruna: de Spotify voor lezen

Bruna was een van de eerste partijen in Nederland met een e-commerce site. Nu zetten ze vol in op Bliyoo: een online abonnement voor e-books en e-magazines.  “Dit is voor ons absoluut de toekomst”, zegt Marc Thomassen van Bruna.

“Voor een klein bedrag per maand kun je onbeperkt e-books en e-magazines lezen. We starten binnenkort met 2000 consumenten. De techniek draait en we hebben goede content”, legt Thomassen uit. “Met 600 e-books van de 20.000 a 30.000 e-books totaal in Nederland is het nog een klein aanbod. Maar wel met titels uit de bovenkant van de markt, echte bestsellers. De uitgevers testen ook mee en ze zetten nog niet alles online. Ze willen bijvoorbeeld ook zien of long tail boeken het ook goed doen.”

Waarom geloof je onvoorwaardelijk in online lezen? “Als je in de andere markten kijkt, zoals muziek en films, zag je dat mensen van dvd’s kopen en bezitten naar gratis downloaden gingen, met iTunes ertussen, en nu naar Spotify. Naar gebruik en gemak. Mensen nemen niet eens meer de moeite om illegaal te downloaden maar ze betalen liever dat tientje. We hebben het bij Netflix gezien, games, dus we gaan dat ook in boeken zien. Dit zal je in alle markten zien waar content een rol speelt en waar dingen verdigitaliseren”, vertelt Thomassen.

Dit bericht is 16 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond