Deel dit artikel
-

‘Bloggers bezorgd over botox en fillers’

Er begint in Nederland een ethische discussie te ontstaan over reclame op blogs, vlogs en andere social kanalen. Bedrijven zoeken nu manier om influencers in te zetten voor reclame voor fillers en botox.

“Maar fillers en botox op blogs waar twaalfjarigen komen? Dat gaat toch veel te ver”, aldus Danique Hoofwijk vanochtend op Social Media Week in Rotterdam. Zij is hoofdredacteur van Girlscene.nl van EEN Media, een platform voor meiden en jonge vrouwen met maandelijks 1,8 miljoen unieke bezoekers. Namen van de bewuste adverteerders wil ze niet noemen, maar het gaat volgens haar om grote bedrijven wiens marketing tot ethische discussies leidt.

Althans, de discussie over ethiek van dit soort online speelt bij de grote influencers. De partijen die ‘nee’ kunnen zeggen het geld van de merken in kwestie. De kwetsbaarste groep zijn de bloggers en vloggers met weinig publiek die met online uitgeven hun brood willen verdienen. Die gaan eerder overstag.

Girlscene heeft de luxe dat het zich strenge kan opstellen richting adverteerders. Betaalde uitingen over botox en fillers komen er niet in. “We richten ons overwegend op fashion, beauty en lifestyle en doen eigenlijk niet aan adverteren. Plat adverteren werkt niet meer. Wij zien meer in samenwerkingen met merken, wat meestal leidt tot brandedcontentproducties”. Daarvan gaat er ongeveer iedere dag een nieuwe live.

Foto: emdot (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

Suzanne Limmers

Ik begrijp dat het in sommige gevallen te ver gaat, maar zolang klinieken er op toezien dat ze geen meiden behandelen die onder de 18 jaar zijn, moet het wel goedkomen denk ik. Zelf ben ik n 25 en laat ik preventief mijn kraaienpootjes doen bij http://www.ecjanvangoyen.nl. Hier hebben ze de eerste keer goed bekeken of ik wel wel klaar was voor een dergelijke behandeling. Niet alleen op het gebied van leeftijd maar ook qua wensen werd alles zo ontzettend goed en uitgebreid doorsproken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond