Deel dit artikel
-

Bod uitgebracht op WebEx (update)

Website SalesCrunch, gesteund door onder meer AOL Ventures, heeft een bod uitgebracht op Cisco-dochter WebEx, bekend van diensten op het gebied van onlinevergaderen. Cisco heeft het bod inmiddels afgewezen.

SalesCrunch wilde zijn rivaal volledig integreren in zijn eigen sociale collaboratie-omgeving, of om het anders te formuleren: gewoon uit de markt nemen.

Cisco heeft het bod, dat ook financieel al niet erg serieus leek, afgewezen: “Het is een publiciteitsstunt van SalesCrunch. Het is leuk dat ze onze technologie waarderen, maar we hebben niet de intentie om WebEx te verkopen.”

Bekend is wel dat het Californische netwerkbedrijf WebEx niet langer tot de kerncompetenties rekent en men ook al heeft aangegeven veel activiteiten te willen afstoten. Eerder werd afscheid genomen van de Flip video camera.

SalesCrunch, opgericht in 2010, noemt zich de volgende generatie online meetingplatform, maar WebEx geniet een grotere naamsbekendheid. Het bedrijf werd in 1996 opgericht en in 2007 door Cisco Systems overgenomen voor 2,9 miljard dollar.

Een van de belangrijkste aandeelhouders tot de overname van Cisco was de Nederlander Jan Baan die negen procent van de aandelen had. Die waren enkele jaren terug 238,3 miljoen dollar waard.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond