Deel dit artikel
-

Bol.com: 63.000 eboeken verkocht in 2009

De verkoop van eboeken en bijbehorende leesapparaten overtreft de verwachtingen van Bol.com. Gemiddeld kochten digitale lezers 4,5 boeken per persoon.

In de laatste vier maanden van het jaar verkocht Bol.com 63.000 digitale boeken en 14.000 readers, leesapparaten. Bij de lancering van het ‘Digitaal Lezen’ sprak directeur Daniël Ropers nog de hoop uit dat er eind 2009 10.000 readers van Sony zouden circuleren. Dat getal is met 40 procent overtroffen.

Zojuist maakte het bedrijf zijn eerste ervaringen met digitaal lezen bekend. De eerste groep digitale lezers blijkt het apparaat met verve te omarmen. Bij papieren boeken koopt men gemiddeld 5 à 6 boeken per jaar. Bij de digitale pendant ligt dat zeker twee keer hoger. Of die lezersgroep daadwerkelijk meer leest en blijft lezen, is niet bekend.

Tachtig procent van de 63.000 verkochte boeken is Nederlandstalig.

Bol.com denkt volgend jaar honderdduizenden eboeken en tienduizenden readers te verkopen.  

Het bedrijf voert al enige maanden gesprekken met uitgevers van kranten en tijdschriften over het digitaal beschikbaar maken van hun materiaal. Directeur Ropers zegt nu ‘mogelijkheden voor dagblad- en tijdschriftabonnementen op de e-reader’ te zien. Hij laat zich echter niet uit in concrete termen over de status van die onderhandelingen.

De eboek-markt is internationaal in opkomst. De readers van Sony die Bol.com verkoopt zijn betaalbaar geprijsd en mogen concurrentie verwachten in de komende maanden. Tijdens elektronicabeurs CES, die nu in Amerika gaande is, klonken verscheidene aankondigingen van ebook readers en tablet computers. Bedrijven als Microsoft, Apple, Samsung, Que en Dell staan op het punt om draagbare lezers uit te brengen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Barend

gefeliciteerd heren/dames!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond