Deel dit artikel
-

Bol.com bouwt toch eigen fulfillmentcenter in Waalwijk, Docdata blijft partner

Bol.com start begin 2016 met de bouw van een eigen fulfillmentcenter in Waalwijk. In maart van dit jaar ontkende het bedrijf nog geruchten over een eigen vestiging. Blijkbaar is gekozen voor een compromis: Docdata, de huidige fulfilmentpartner van bol.com, zal op de nieuwe locatie eveneens zorg dragen voor het personeel en de dagelijkse leiding en bol.com ondersteunen bij de ontwikkeling van innovaties.

Het nieuwe fulfilmentcenter, dat in 2017 zijn deuren zal openen, moet zeker 1.000 banen opleveren voor Waalwijk en omgeving. Vanmiddag geeft Bol.com een nadere toelichting.

Uitbreiding is noodzakelijk omdat de Ahold dochter inmiddels negen miljoen artikelen levert. Meer dan vijf miljoen Nederlanders en Belgen winkelen bij bol.com; en dagelijks wordt de winkel door bijna een miljoen mensen bezocht. Daarnaast heeft bol.com zich ook ontwikkeld tot een verkopersplatform waar zowel particulieren als andere ondernemers hun artikelen te koop kunnen aanbieden. Een andere recente ontwikkeling is Logistiek via bol.com, waarmee verkooppartners van bol.com hun voorraadbeheer en distributie kunnen uitbesteden. Het huidige fulfilmentcenter biedt op den duur te weinig capaciteit.

Het nieuwe fulfilmentcenter wordt gebouwd op het bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk. Bij de opening zal het circa 50.000m2 grondoppervlakte hebben, ongeveer ter grootte van zeven voetbalvelden.

Werving van het personeel gebeurt in de loop van 2016. Vacatures zullen te zijner tijd op de website van Docdata worden geplaatst.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond