Deel dit artikel
-

bol.com helpt kinderen leren programmeren

bol.com organiseert dit weekend een ‘hackersdag’ voor kinderen tot zestien jaar. Het bedrijf wil hiermee aandacht vestigen op de noodzaak voor kinderen beter bekend te worden met techniek, programmeren en rol daarvan in curricula op scholen.

Die dag wordt georganiseerd met Michael Walmsley, de Nieuw-Zeelandse oprichter van Code Avengers, Inge Peters van de nieuwe Nederlandse tak van die organisatie en bol.com. Code Avengers leert kinderen programmeren. Tijdens de hackdag op het hoofdkantoor van de webshop leren maximaal tachtig kinderen hun eigen game, site of app maken.

Volgens de woordvoerster van bol.com is een groot deel van het Code Camp al vol, al zijn er in de middag voor de leeftijdgroep tussen de tien en veertien jaar nog enkele plekken beschikbaar.

De Utrechtse dag markeert de oprichting van Code Avengers Nederland. “Binnen nu en vier jaar is digitale kennis voor negentig procent van de banen een vereiste. Die kennis, waaronder programmeren, wordt op Nederlandse scholen echter nog niet standaard aangeboden. Dit betekent dat duizenden banen in Nederland moeilijk vervulbaar zullen zijn in 2020.”

Programmeren is in een aantal landen in Europa een verplicht vak op basischolen. Neelie Kroes is een van de meer zichtbare personen die het onderwerp voor Nederland regelmatig op de agenda zet.

Foto: Donny Ray Jones (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Joke Fisscher

Helemaal goed eindelijk! Super van Neelie Kroes. Ik heb vroeger met kinderen gewerkt met Logo dat schildpadje was een super leuke programmeer taal voor kinderen. Maar ja dat was in 1989 niet verantwoord hé.

Fatima

Zeker een goed initiatief ! Hoe kan ik me aanmelden voor de beschikbare plekken van kinderen tussen 10 en 14 jaar.
alvast bedankt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond