Deel dit artikel
-

Booking.com springt naar top Social Travel 30

Booking.com springt van plaats 30 naar vier in het Social Travel 30-onderzoek. De bewegingen hierin laten onmiskenbaar zien dat Nederland zich opmaakt voor de zomervakantie.

Corendon en ook easyJet laten behoorlijke sprongen zien in het onderzoek dat OBI4wan elk kwartaal publiceert. KLM, TUI en Van der Valk Hotels noteerden ook drie maanden geleden al hoog in de lijst.

De belangrijkste reden voor de bewegingen is de versoepeling van de reisadviezen die in Nederland en ons omringende landen zijn gaan gelden. Landen gaan open voor buitenlandse reizigers.

Dat is in de Social Travel 30 ook te zien aan de namen van de nieuwe binnenkomers. Online reisbureau Prijsvrij.nl komt als hoogste binnen op plek 23 en gevolgd door partijen als Neckermann (26), CruiseReizen.nl (27), NS International (28), Riskja Travel (29) en NH Hotels.

Een opvallend hoge positie geniet de Beekse Bergen. Dat heeft echter niets te maken met vrijetijdsbesteding of vakantie. Eind juni brandde het hoofdgebouw van het vakantiepark helemaal uit. Aangezien dat op social media veel aandacht kreeg, levert dat automatisch een hoge positie (8) op.

Behalve de ranglijst van afgelopen kwartaal geeft de Social Travel 30 ook een actuele blik en analyses van bredere ontwikkelingen in de Nederlandse online reismarkt. Aan de basis liggen steeds metingen op social media en analyses van de constateringen.

Foto: Moody Fotografi (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond