Deel dit artikel
-

Roompot wil Landal GreenParks overnemen

Recreatiebedrijf Roompot uit Goes wil concurrent Landal GreenParks overnemen. Samen willen ze een pan-Europees e-commercebedrijf vormen met een brede selectie vakantieverblijven.

De partijen maakten de intentie hiertoe zojuist aan de markt bekend. Hoeveel Roompot, ooit begonnen als een enkel park op Noord-Beveland, betaalt aan Awaze, een portfoliobedrijf van Platinum Equity, is niet bekend.

Roompot en Landal GreenParks omschrijven hun aanbod als complementair. Zo heeft Landal GreenParks een portfolio met honderd vakantieparken in vooral Noord- en Centraal-Europa. Het is sterk in België, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, Hongarije, Nederland, Oostenrijk, Tsjechië en Zwitserland. Roompots aanbod bestaat uit ruim tweehonderd parken en vakantielocaties in Midden- en Zuid-Europa, namelijk in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Spanje.

Daarnaast zal Roompot zijn expertise in digitalisering en projectontwikkeling aanwenden om de huidige Landal GreenParks locaties versneld te ontwikkelen.

Roompot is in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR.

Voordat de overname kan worden afgerond, moet de toezichthouder zich nog uitspreken over de nieuwe marktmacht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond