Deel dit artikel
-

Bouw fulfillment center Bol.com Waalwijk begonnen

Bol.com is begonnen met de bouw van een eigen fulfillmentcenter in Waalwijk. Dinsdag ging de eerste paal de grond in.

Algemeen directeur Daniel Ropers en logistiek directeur Huub Vermeulen van bol.com gaven samen met burgemeester Nol Kleijngeld en wethouder Sociale en Economische Zaken Ronald Bakker van de gemeente Waalwijk het startsein voor de bouw.

Het nieuwe fulfillmentcenter is ontworpen door logistiek adviesbureau Groenewout en FKG architecten aan de zaan en wordt gerealiseerd door aannemer Van Wijnen Rosmalen. Het center wordt gebouwd op het bedrijventerrein Haven Acht, ten noorden van de A59.

De bouw neemt circa een jaar in beslag en de daaropvolgende maanden worden alle logistieke systemen geïnstalleerd door TGW. De grond, het pand en de apparatuur komen in eigen beheer van bol.com. Docdata, de huidige fulfillmentpartner van bol.com, zal op de nieuwe locatie eveneens zorg dragen voor het personeel en de dagelijkse leiding.

De oplevering is naar verwachting in de tweede helft van 2017. Bij de opening beslaat het gebouw circa 50.000 m2 aan grondoppervlakte, wat gelijk staat aan ongeveer acht voetbalvelden en 135.000 m2 aan vloeroppervlakte.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond