Deel dit artikel
-

Bol.com houdt groei Ahold overeind

Ahold groeide in Nederland met 0,7 procent, maar heeft dat volledig te denken aan de verkopen van bol.com en albert.nl.

Meer zegt Ahold verder ook niet over de prestaties van bol.com bij de publicatie van de cijfers over het vierde kwartaal. Niets over de ontwikkelingen bij bol.com, evenmin over die van albert.nl.

Het marktbericht vertelt wel dat Ahold in Nederland voor 2,7 miljard omzette in het vierde kwartaal en dat dat een groei vertegenwoordigt van 0,7 procent ten opzichte van vorig jaar. In de andere Aholdlanden is sprake van een daling: Amerika -6,7 procent, Tsjechië -7,9 procent. De Ahold Group noteerde daarom een omzetdaling van 4,2 procent tot 7,5 miljard in de laatste maanden van het jaar.

Internationaal heeft het supermarktbedrijf te kampen met dalende consumentenprijzen en het feit dat men minder spullen in zijn boodschappenmandje legt.

In de VS opende Ahold afgelopen kwartaal 31 pickuppoints, plekken waar klanten makkelijk en snel kunnen komen en gaan om hun online orders mee te nemen. Daarvan zijn er in Amerika nu honderdtwintig. In Nederland zijn dat er vier: Rosmalen, Schiphol, Tilburg en Waalwijk.

Foto: Sjors Provoost (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond