Deel dit artikel
-

Bpost geeft niet op: weer bod op PostNL

Bpost heeft een nieuw bod uitgebracht op PostNL. Dat bevestigt de vervoerder aan RTL Z na berichten hierover door Bloomberg.

Hoe hoog het bod is, wil PostNL niet zeggen. De laatste keer boden de Belgen 5,65 euro per aandeel, waarmee PostNL werd gewaardeerd op 2,5 miljard euro.

De hoogte van het overnamebod was de laatste keer niet de reden dat PostNL weigerde. De controle door de Belgische overheid werd als een van de grootste bezwaren aangehaald. Daarnaast zijn er twijfels over de voorgestelde governance structuur. Nu zou een aanzienlijk beter plan op tafel liggen.

Bpost zal ten laatste aanstaande maandag zijn voornemen duidelijk kenbaar moeten maken aan de Nederlandse beursautoriteiten, meldt De Morgen. Anders treedt er een zogeheten ‘put up or shut up’-maatregel in werking . Daardoor mag Bpost gedurende zes maanden geen nieuwe overnamepoging doen.

De combinatie heeft volgens bpost als uitgangspunt een ‘fusie van gelijken’. De Belgische pakket- en postvervoer belooft continuïteit van de bestaande arbeidsvoorwaarden en sociale plannen. Met een omzet van 6 miljard euro zouden bpost en PostNL het vierde grootste postbedrijf van Europa worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond