Deel dit artikel
-

Breedbandaanbieders samen in ontwikkeling entertainment-model

De markt voor online entertainment ontwikkelt zich snel naar een massamarkt. Dat is althans de opvatting van een aantal telecombedrijven en fabrikanten van consumentenelektronica. Ze roepen op om een open model te ontwikkelen voor het aanbieden van interactief entertainment via breedband-DSL.

De groep bestaat uit Alcatel , Belgacom , Philips , Bluewin/Swisscom , Telecom Italia , Telefonica , Telekom Austria en Thomson . De bedrijven zeggen dat het aantal gebruikers van breedband in 2005 wereldwijd zal zijn gestegen naar 150 miljoen. Nu zijn dat er nog 36 miljoen. "Breedband wordt zodoende in hoog tempo een massamarkt en een lucratief distributiemechanisme voor online content en diensten", zo stelt de groep in een persbericht.

Om van de nieuwe marktkansen gebruik te kunnen maken hebben breedband entertainment-diensten veel baat bij het ontwikkelen van open standaarden voor de technologie en een gezamenlijke benadering van het business-model, zegt Alan Pyne van technologie- en mediaconsultancy Schema , dat door de initiatiefnemers is ingehuurd.

Op het ogenblik zijn de betrokken bedrijven bezig met het ontwikkelen van voorstellen voor "een model dat het leveren van breedband entertainmentdiensten winstgevend maakt voor elke betrokken partij", te weten de contentleveranciers, fabrikanten van consumentenelektronica en de telecomindustrie. Het is de bedoeling dat in de loop van dit jaar een concreet voorstel voor een aantal relevante open standaarden wordt gedaan.

Overigens is ook een provider als Planet Internet van mening dat de tijd rijp is om online gaming aan het grote publiek aan te bieden. Zo is het deze week gestart met Planet Game Club, een betaalde online gamingdienst die expliciet is gericht op een brede doelgroep. Volgens de manager breedband services bij Planet gaat het bedrijf daarmee ook de concurrentie aan met de Sony Playstation en de Microsoft Xbox. Deze laatste is onlangs met online gaming in Nederland gestart, Playstation volgt later dit jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond