Deel dit artikel
-

Brievenbus wordt pakkettenbus

Het Brabantse bedrijf VDL, dat al enige tijd brievenbussen levert voor PostNL, heeft een nieuw type brievenbus gepresenteerd. Die is ook geschikt voor postpakketten.

De consument kan zijn bestelling naar de automaat laten versturen en vervolgens ophalen als dat schikt. De automaat is 24 uur per dag en zeven dagen in de week beschikbaar.

Vooralsnog is er sprake van een prototype. Wel zijn 16 bussen geleverd aan Almere.

Een pakkettenbus op iedere straathoek is ondenkbaar. PostNL mocht enkele jaren terug van minister Henk Kamp (Economische Zaken) het aantal brievenbussen en postvestigingen flink verminderen.

Ook DHL Parcel test momenteel een slimme pakketbrievenbus, die afleveren en ophalen mogelijk maakt terwijl de ontvanger niet thuis is. De pakketbrievenbus heet MYPO, een uitvinding van startende ondernemer Arjan Griffioen, die hiermee de innovatieprijs van het Rotterdam Mobility Lab won.

Tot eind mei hebben 25 huishoudens in de Rotterdamse wijk Kralingen een MYPO aan de voordeur.  Met een unieke cijfercode kunnen alleen de ontvanger en de bezorger de MYPO openen. De laatste vier cijfers van de track & trace-code die via een mobiele app ingesteld zijn, vormen de sleutel waarmee de MYPO opengaat. De DHL-bezorger kan tevens (retour)zendingen meenemen die door de consument in de pakketbrievenbus zijn geplaatst.

Deel dit bericht

3 Reacties

Mika - B5 Sports AB

Je bent niet lekker als je zon MYPO aan je deur gaat hangen. Kom dan met een MYPO die je netjes ergens weg kunt zetten zoals een afvalcontainer.

ROb

Ben benieuwd naar de krantenkoppen t.z.t.
Inbrekers kunnen zien wanneer iemand wel of niet thuis is met zo’n MYPO.
Wat als er twee pakketten geleverd worden? Dan kan de ander de MYPO en bij het al geleverde pakket komen?

ROb

@MIKA, hij lijkt in ieder geval al op het deksel van een afvalcontainer.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond