Deel dit artikel
-

Brightlands Smart Services Campus lanceert start-up programma HIVE

Brightlands Smart Services Campus in Heerlen lanceert het nieuwe start-up programma Brightlands HIVE. Die afkorting staat voor Hi-Tech Innovation & Venture Engine.

De basis voor de start-up ontwikkeling binnen de vier campussen van Brightlands is de afgelopen jaren gelegd door Brightlands Innovation Factory. Het nieuwe programma Brightlands HIVE is in feite een doorontwikkeling, specifiek gericht op digitale start-ups.

Het nieuwe programma is ontwikkeld samen met een aantal strategische partners waaronder Provincie Limburg, Gemeente Heerlen, Mercurius Investments, Rabobank Parkstad, Connect Holland, BW Ventures en LIOF. Met meer mogelijke partners wordt momenteel gesproken.

Start-ups krijgen onder meer toegang tot ontwikkelcapaciteit. Voor start-ups in deze sector is dat veel waardevoller dan louter een financiële bijdrage, zeggen de initiefnemers. Tegelijkertijd voldoet de campus daarmee aan de doelstelling om talent naar de regio te halen én daar te binden.

Heerlen wordt binnen twee jaar de Europese hoofdstad van de kunstmatige intelligentie en Blockchain met de campus als episch centrum. De partners verwachten dat de ontwikkelingen nieuw talent aantrekken en bedrijven – klein en groot – zich in Heerlen gaan vestigen.

Op de foto staand van links naar rechts: Christopher Sparks (BSSC), Joost van den Akker (gedeputeerde, Provincie Limburg), Martin de Beer (wethouder, gemeente Heerlen), Jeroen Soeterbroek en Jeroen Kraak (beiden Connect Holland). Zittend van links naar rechts: Henk Reker (Rabobank Parkstad), Peter Verkoulen (BSSC), Maarten van Kronenburg (BW Ventures).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond