Deel dit artikel
-

Britse Dixons sluit winkels

Dixons is de volgende grote retailketen die de invloed van het web merkt. De Britse elektronicawinkel, waartoe ook Currys en PC World behoren, gaat honderd winkels sluiten.

Op welke termijn dat gebeurt is niet bekendgemaakt, maar dat er ontslagen gaan vallen, staat wel vast. Alleen al het afgelopen jaar gingen vijftig winkels dicht.

Dixons is de tweede grootste elektronicaketen in Europa na MediaMarkt Saturn. De helft van de verkopen worden in Engeland gerealiseerd, onder meer op de grote vliegvelden, maar het bedrijf zit ook in andere landen.

De retailer verloor 119 miljoen pond in 2011. CEO Sebastian James wil met name de zaken in de grote winkelstraten terugbrengen. Van honderd naar dertig tot veertig. De winkels die overblijven moeten ‘stedelijke speelgoedshops’ worden, waar je kennis kunt maken met ‘opwindende nieuwe technologie’. Dixons wil verder de bricks en clicks beter op elkaar afstemmen.

De Britse retailer heeft overigens al jaren geen relatie meer met de Dixons-winkels in Nederland. Eigenaar Vendex verkocht Dixons en Dynabyte enkele jaren terug aan Dexcom.

Deel dit bericht

3 Reacties

joris

De bron noemt: “The company’s earnings before interest and taxes were down year-on-year at £115m, compared with £128m in 2010/11”. Ik lees hieruit dat ze nog steeds 115M pond winst maken ipv 119M verlies?

Redactie Emerce

Het is 119 miljoen pond verlies voor belastingen, nu met verwijzing naar de juiste bron.

Ronald

Inmiddels zijn Dixons en Dynabyte in Nederland overgenomen door BAS Group, bekend van MyCom Computers.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond