Deel dit artikel
-

Britse pubs en restaurants weigeren klanten zonder corona-app

Sommige restaurants en pubs in Engeland weigeren klanten als ze niet de officiële corona-app van het National Health Services op hun smartphones hebben staan. Dat is tegen de regels, want het gebruik van de app is niet verplicht.

Zo’n 12 miljoen mensen hebben vrijwillig de corona-app van de Britse overheid gedownload in Engeland en Wales (Schotland en Noord Ierland doen niet mee).

Restaurants zijn verplicht om een zogeheten NHS QR poster op te hangen en een QR code te verschaffen, zodat klanten bij eventuele besmettingen snel achterhaald kunnen worden, maar klanten zonder smartphone mogen niet worden geweigerd. Die moeten wel hun contactgegevens achterlaten.

Volgens de Daily Mail hebben veel restaurants de regels niet goed begrepen en worden veel klanten geweigerd.

Net als in Nederland zijn de coronamaatregelen in het VK flink aangescherpt. Premier Johnson zinspeelde zelfs op een nieuwe lockdown als de tweede golf er inderdaad komt.

De lancering van de Britse corona-app verliep tot nu toe niet zonder problemen. Een eerste versie moest zelfs volledig uit de roulatie worden gehaald en door een fout konden gebruikers hun testresultaten niet delen. Dat probleem is inmiddels opgelost.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

1 Reactie

Martijn

Dublin (foto) ligt niet Engeland!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond