Deel dit artikel
-

‘Britten willen overname chipontwerper Arm dwarsbomen’

Het Verenigd Koninkrijk zou wel eens dwars kunnen liggen bij de voorgenomen overname van chipontwerper Arm door de Amerikaanse halfgeleiderproducent Nvidia. Er zouden zorgen zijn over de nationale veiligheid, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Nvidia kondigde in september aan Arm te willen kopen voor 40 miljard dollar. Arm is op dit moment in handen van de SoftBank Group.

De Britse minister voor Cultuur, Media en Digitale Zaken, Oliver Dowden, heeft de concurrentiewaakhond CMA in april een onderzoek laten instellen. Die concludeerde dat de overname nadelige gevolgen zou kunnen hebben voor de Britse nationale veiligheid.

Tegen de overname waren al belangrijke bezwaren gerezen. Arm ontwerpt chips die andere partijen kunnen bouwen. Ook de nieuwe chips van Apple zijn gebaseerd op de infrastructuur van Arm.

Qualcomm, de belangrijkste leverancier van processoren voor Android smartphones, zou al bezwaar hebben genaakt tegen de voorgenomen overname van Arm Holdings door Nvidia, evenals Google en Microsoft.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond