Deel dit artikel
-

Bulls & Birds fuseert met JeansOnline

De online kledingwinkels Bulls & Birds en JeansOnline fuseren en creëren daarmee de nummer vier online merkenspecialist.

Dat hebben de bedrijven vanochtend bekendgemaakt aan hun medewerkers en zal zodadelijk kenbaar worden gemaakt aan de markt. Over de financiële kant van de transactie worden geen uitspraken gedaan. Het gaat om een fusie, waarbij Robert Jan Visser toetreedt tot het management van het overkoepelende bedrijf FifthFloorFashion.

FifthFloorFashion Group is onderdeel van investeringsbedrijf Axivate Capital.

Tot JeansOnline behoort ook het jongerenmerk Label54. FifthFloorFashion bestaat uit Bulls & Birds, Kinderkleding-Tekoop en Happybee. Dat zijn stuk voor stuk kledingwinkels met andere doelgroepen en assortimenten. Aangezien alle winkels vanuit één en hetzelfde technisch platform werken of gaan werken, is het betrekkelijk eenvoudig nieuwe labels daaraan toe te voegen.

Over de strategische plannen voor de toekomst laat operationeel directeur Erik Mulder van FifthFloorFashion niets los. Hij wil met zijn nieuwe collega Robert Jan Visser het samengaan van de twee organisaties goed afronden. Visser wordt binnen de nieuwe constellatie verantwoordelijk voor inkoop en creatieve marketing.

Visser: “Dit is een pure fusie om consolidatie te realiseren die ons een sterkere positie in de markt geeft. Voor kleinere zelfstandige partijen wordt de markt steeds zwaarder. De fusie is logisch om kosten maar ook kennis te delen en een vuist richting leveranciers te maken.”

Het fusiebedrijf omschrijft zichzelf als een middelgrote marktpartij met tegen de vierhonderd merken in de schappen van de verschillende winkels. Wat omzet betreft, zou het in de categorie Fashion de nummer vier-positie bekleden in de Twinkle 100, na Zalando, Wehkamp en de Bijenkorf.

*) Axivate is mede-eigenaar van Emerce

Foto: Jimmy Mejia (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

C. Valli

Hoeveel orders hadden ze gezamenlijk, hoeveel kwam er retour? Benieuwd wat ze gaan doen met de nieuwe wetgeving..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond