Deel dit artikel
-

Business Insider start Vlaamse editie

De zakelijke nieuwssite Business Insider Nederland heeft de rechten voor de Vlaamse markt gekregen en kan ook adverteerders daar gaan bedienen. Uitgever Arend van den Berg: “Vanuit Nederland kunnen we adverteerders in vijftien landen helpen.

Belgen die Business Insider bezoeken worden vanaf vandaag automatisch doorgestuurd naar de Nederlandse versie van de titel. Vooralsnog treffen ze daar enkel Nederlandse en algemene buitenlandse items aan, maar mogelijk op termijn ook specifiek Vlaams nieuws.

Adverteerders kunnen nu ook specifiek targeten op de Belgische lezers. “We zien dat de inhoud van Business Insider ook bij onze zuiderburen enorm aanslaat”, zegt Van den Berg. “Ook adverteerders tonen belangstelling. De eerste order is inmiddels geboekt.”

“We kunnen ook internationale sales doen. Dan doen wij de coordinatie naar andere landen en andere talen. Handig voor een adverteerder en diens mediabureau, want ze hoeven niet meer een bureau per land te zoeken.

Business Insider, van uitgever Axel Springer, is wereldwijd het grootste platform voor zakelijk nieuws. Binnen Europa bedient het inmiddels ook Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen en Scandinavië. In totaal is de titel actief in vijftien landen en trekt het maandelijks meer dan 100 miljoen unieke bezoekers, waaronder 1,1 miljoen uniek in Nederland.

Foto: CucombreLibre (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond