Deel dit artikel
-

Buurtapp Nextdoor in Nederland gelanceerd

Het Amerikaanse sociale netwerk Nextdoor voor buurtbewoners breidt uit naar Nederland. Nederland is zelfs het eerste land buiten de VS dat Nextdoor betreedt.

Vier jaar geleden startte Nextdoor in de VS met prominente investeerders als Benchmark, Greylock Partners, Tiger Global Management, Kleiner Perkins en Caufield & Byers en inmiddels is daar meer dan de helft van alle buurten, zo’n 92.000, actief op Nextdoor.

De app wordt bijvoorbeeld gebruikt om weggelopen huisdieren terug te vinden, samen een buurttuin te onderhouden of om te waarschuwen voor onraad. Alle leden worden geverifieerd en buren kunnen zich alleen aanmelden met een echte naam. Hoewel via WhatsApp buurten soms ook al contact met elkaar hebben, biedt Nextdoor wat meer mogelijkheden.

‘We hebben Nextdoor opgericht omdat we geloven in de kracht van onze buurt, onze thuishaven. We hopen dat buren met Nextdoor bijdragen aan het bouwen van een betere buurt. Want waar buren met elkaar praten, gebeuren mooie dingen’, staat er te lezen op de Nederlandstalige site.

Dinsdag werd Nextdoor feestelijk gelanceerd in Amsterdam met een Nederlandstalige app en site. In de afgelopen drie maanden is proefgedraaid met 93 Nederlandse buurten. Nederlanders zijn volgens CEO Nirav Tolia ‘socialer’.  Zo ontstond er in Tilburg spontaan een inzamelingsactie voor de Voedselbank, waardoor met Oudjaar 54 gezinnen werden verrast.

Country manager is Tamar van de Paal, die van Google Nederland en Wunderman komt.

Een verdienmodel is er momenteel niet. Op de lange termijn wil men premiumdiensten aanbieden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond