Deel dit artikel
-

ByteDance vraagt exportvergunning aan voor TikTok

ByteDance, moederbedrijf van TikTok, heeft in China een aanvraag voor een tech-exportvergunning ingediend, zodat de gedeeltelijke verkoop aan Oracle en Walmart gerealiseerd kan worden.

De tijd dringt, want de regering Trump heeft TikTok tot zondag gegeven om de verkoop af te ronden, anders volgt alsnog een verbod. Om dat te voorkomen, is TikTok deze week wederom naar de rechter gestapt.

China heeft recentelijk de lijst van technologieën die aan uitvoerverboden zijn gehouden geactualiseerd. Het is dus nog maar de vraag of ByteDance de vergunning krijgt. Sowieso kan het 30 dagen duren voordat de aanvraag is beoordeeld.

Chinese staatsmedia China Daily en de Global Times spreken van ‘pesten en afpersing’ in relatie tot de gedwongen verkoop. De zorgen die Washington heeft ten aanzien van de nationale veiligheid zijn volgens de kranten ‘niets anders dan een vijgenblad’.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft vrijdag een federale rechter in San Francisco gevraagd om alsnog WeChat te kunnen weren bij de appwinkels van Apple en Google. Het ministerie trok een dezer dagen aan het kortste eind nadat een gebruikersgroep WeChat Users Alliance naar de rechter was gestapt.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond