Deel dit artikel
-

Canalys: pc-markt onder druk vanwege corona

Er worden dit jaar minder pc’s en tablets verkocht als gevolg van de coronacrisis. Marktanalist Canalys verwacht een daling van 7 procent naar 395 miljoen verscheepte exemplaren wereldwijd. Ook volgend jaar treedt nog geen herstel in.

De markt kent overigens ook pluspunten: thuiswerkers schaffen meer laptops en pc benodigdheden aan, en de vraag vanuit het onderwijs blijft groot. Daar staat een stevige wereldwijde recessie tegenover, waardoor de vraag in het algemeen afneemt.

Internationaal is het beeld evenwel heel verschillend. In Noord Amerika daalt de markt dit jaar naar verwachting met 6 procent, deels door haperende leveringen vanuit China eerder dit jaar. Europa gaat de recessie zeker merken en dat zal zijn weerslag moeten hebben op de verkoop van pc’s in de tweede helft van 2020.

In China valt de schade mee. Dit jaar daalt de markt hooguit met 3 procent, terwijl voor volgend jaar alweer groei is voorzien van 4 procent.

In Latijns Amerika zal het herstel langer op zich wachten. Mexico en Brazilië merken nu pas de gevolgen van het coronavirus.

Vanaf 2022 trekt de markt weer voorzichtig aan met een verwachte groei van 2 procent wereldwijd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond