Deel dit artikel
-

Cegeka ontwikkelt meest energiezuinige datacenter van Nederland

ICT-bedrijf Cegeka vestigt naar eigen zeggen het energiezuinigste datacenter van Nederland in Sittard-Geleen. Daarmee is een investering gemoeid van meer dan tien miljoen euro.

Europees datacenterspecialist ICTroom uit Lijnden ontwerpt en bouwt het energie-efficiënte Tier 3 datacenter, dat tegen juni 2015 operationeel zal zijn. Het nieuwe datacenter heeft een schaalbare opzet volgens het IMD-concept van ICTroom, met een capaciteit van 750 kW per module waarin plaats is voor blokken van 160 racks.

De locatie van het nieuwe datacenter in Zuid-Limburg, tegen de Belgische maar ook Duitse grens, is volgens het bedrijf niet toevallig: met de recente overname van Brain Force heeft Cegeka er in korte tijd veel Nederlandse en Duitse klanten bijgekregen.

ICTroom en Cegeka hebben gekozen voor de hoogst efficiënte componenten inzake elektrische infrastructuur en koeling die momenteel beschikbaar zijn op de markt. Zo zal een redundante koelinstallatie het datacenter koelen met koude buitenlucht met behulp van een indirect Air2Air-principe van GEA.

Het nieuwe datacenter zal het Tier 3-label dragen. Dat betekent dat de technische infrastructuur volledig dubbel is opgebouwd, waardoor elk onderdeel kan worden onderhouden of vervangen zonder impact op de IT-systemen. De meest kritieke schakels in de stroomvoorziening worden zelfs in een hogere redundantie uitgevoerd dan volgens de Tier 3-classificatie vereist is en zijn in hoge mate geautomatiseerd en beveiligd door Siemens.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond