Deel dit artikel
-

Interoute verdubbelt capaciteit datacenter

Cloudaanbieder Interoute heeft de capaciteit van zijn datacenter in Amsterdam fors is uitgebreid. Het Amsterdamse datacenter telt na de uitbreiding in totaal 1.200 vierkante meter.

De behoefte aan extra datacenter capaciteit wordt volgens het bedrijf veroorzaakt door de groei van zowel Virtual Data Centre en OneBridge, het platform voor video- en teleconferencing.

Van de in totaal vier nieuw gecreëerde ‘datakamers’ is inmiddels één ruimte in gebruik genomen voor Managed Hosting. De tweede dataroom zal volgend kwartaal worden ingericht voor colocatie. De overige zogenoemde whitespaces zullen naar behoefte worden ingericht, zodra opschaling gewenst is.

Momenteel maken onder meer Grontmij, UEFA, CMS en Omron gebruik van het datacenter in Amsterdam, dat gecertificeerd is volgens de internationale normen ISO 27001, ISO 20000, PCI DSS, ISAE 3402 / SSAE 16.

Volgens de Global Cloud Index van Cisco2 zal het wereldwijde cloudverkeer meer dan tweederde gaan uitmaken van het totale wereldwijde datacenterverkeer. Wereldwijd zal het cloudverkeer groeien van 46 procent van het totale datacenterverkeer (1,2 zettabyte per jaar) in 2012 tot 69 procent van het totale datacenterverkeer in 2017 (5,3 zettabyte per jaar).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond