Deel dit artikel
-

CES: Sony lanceert iPhone5-kloon

Sony Mobile heeft vannacht in Las Vegas een nieuwe premium smartphone gelanceerd die in veel opzichten lijkt op Apples iPhone5. ‘Met de Xperia Z brengen we meer dan een halve eeuw innovatie aan tv, beeld, muziek, film en gaming samen’.

Dat de smartphone op de rol stond was reeds bekend. Details waren al uitgelekt. De Xperia Z, reeds dit kwartaal beschikbaar, heeft een 5 inch Full HD 1080p scherm, Snapdragon S4 Pro quad-core processor, een 13 megapixel camera en 4G LTE.

De mobiele telefoon is slechts 7,9 mm dik, sterk en duurzaam door het gebruik van gehard glas, en met een krasbestendige laag op zowel de voor- als achterzijde. De ingebouwde camera bevat een eerste beeldsensor met HDR (High Dynamic Range) video voor smartphones. Deze technologie geeft een helder beeld tegen een sterke achtergrondverlichting. Het ontwerp doet ondanks het grote (HD-)scherm toch sterk aan de laatste iPhone denken.

Sony positioneert de Xperia Z als de ultieme entertainment smartphone. De Music Unlimited muziekdienst zit ingebouwd en via NFC kunnen muziek, foto’s en video’s worden gedeeld, ook met de nieuwe BRAVIA TV die vannacht werd aangekondigd. Ook die beschikt nu over een draadloze verbinding.

De Xperia Z wordt gelanceerd op Android 4.1 (Jelly Bean), maar zal kort na lancering worden opgewaardeerd naar versie 4.2.

Geruchten over een Netflix-achtige dienst die Sony zou lanceren bleken niet waar. Wel heeft Sony een TV SideView-app aangekondigd, een elektronische programmagids die suggesties kan geven en waarmee ook programma’s kunnen worden opgenomen.

Sony was vannacht hekkensluiter in een lange reeks van productaankondigingen. Op CES kondigde de Chinese fabrikant Huawei bijvoorbeeld eveneens een nieuwe Android (Jelly Bean) smartphone aan, de ‘grootste smartphone ter wereld’, met 6,1 inch 720p-scherm, 1,5 GHz quad core-chip en 8 megapixel camera.

De Ascend Mate is eigenlijk een combinatie tussen van smartphone en tablet (oftewel phablet), en doet ietwat denken aan de Galaxy Note van Samsung.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

6 Reacties

TechNephilim

Top titel! Bastiaan van Emerce… volgens die logica is iedere zwarte smartphone een iPhone-kloon. Wat een onzin, er zijn uiteindelijk meer verschillen tussen de Xperia Z te benoemen dan overeenkomsten. Mag ik een gokje wagen, jij loopt daar rond met een shiny iPhone 5?

Peter Otte

Sony lijkt weer helemaal terug met deze Xperia Z. Eigenlijk is de Xperia Z te groot als iPhone 5-kloon. Een vergelijking met de Galaxy S3 of Note (2) van Samsung ligt meer in de lijn.
De stap terug naar de Arc met de Xperia T is qua vormgeving met de Z weer helemaal verlaten en de Cybershot traditie is weer volop actueel, met de 13 megapixel-camera. . Dat de Xperia Z voor Sony een hit gaat worden is duidelijk, maar in mei komt Samsung met de Galaxy IV en dat wordt dan toch nog lastig voor Sony….

Bas van der Veeken

Heeft niets met de iPhone te maken.

Hij lijkt er niet op, niet waterdicht, geen NFC, geen Full HD, draait geen Android en is absoluut niet te vergelijken. Daarnaast is het geen kloon, maar een grote verbetering tov daarvan 😛

Victor

Apple fans zien niet in dat hun merk achterhaald is, en aan alle kanten voorbij gestormd wordt. Pure afgunst als er weer eens een betere smartphone op de markt komt die beter is als een iphone.

arjan

Wel of geen Apple iPhone kloon , who cares??? Zolang je met je iPhone vrijwel alles in huis kan bedienen, stap ik niet over naar een andere misschien “geavanceerd” toestel. De techneuten onder ins zullen wel weer beter weten, maar de standaard gebruikers willen gewoon iets hebben dat werkt. Ik spreek uit ervaring met huis automatisering 🙁

d33f

iPhone 5 clone ? waar halen jullie het lef vandaan! Deze Xperia is superieur op veel gebieden superieur aan de iPhone die flink achter begint te lopen, en niet veel nieuws biedt..

Maar goed veel iDevice gebruikers hebben nogal last van het Stockholmsyndroom, face it Apple is een hype die vroeg of laat weer overwaaid

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond