Deel dit artikel
-

CES: Weer een paar nieuwe partners voor Google TV

Google heeft weer drie elektronicafabrikanten gestrikt om settopboxen met zijn Google TV-software te maken. Van een echte strijd op de tv-markt is nog lang geen sprake.

Het wil de internetbedrijven maar niet lukken om zich een vaste plek op het tv-scherm te verwerven. Apple TV is een hobby, de echte tv-schermen kwam er ondanks de hooggespannen verwachtingen niet. En naast Microsoft (Xbox) probeert ook Google al jaren een plekje in de huiskamer te claimen. De eerste samenwerking daartoe, met Logitech, was een echte flop.

De winst van de huidige partnerschappen is sowieso dat ze niet strandden. Sterker nog, Google haalt weer een paar nieuwe partners aan boord.

In de aanloop naar de consumentenelektronicabeurs CES in Amerika legde de zoekmachine Asus, Hisense en TCL vast. Niet de kleinsten. Sterker nog, met ook LG en Sony onder contract werken nu vier van de vijf grootste tv-makers ter wereld met Google TV (demo). Enkel Samsung kiest voor het eigen platform.

Tv-makers wedden niet op één paard. Toshiba, Philips, Panasonic en bijvoorbeeld LG zijn lid van de Smart TV Alliance, die de voorkeur geeft aan HTML5, CSS3 en Javascript. Oftewel: de algemene wedstandaarden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Bas van der Veeken

Grappig dat juist Samsung er niet voor kiest. Die is juist het grootste op de Android markt. En Google TV is ook nagenoeg Android.

Marvin

Ik koop pas een Google TV als Samsung (een goede versie) uitbrengt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond