Deel dit artikel
-

Google komt na Chromecast met Android TV

Google blaast zijn Google TV nieuw leven in. Volgens The Verge komt Google met een opzetkastje voor streaming video, waarin Hangouts, YouTube en Google+ geïntegreerd zijn.

Volgens documenten die techblog The Verge heeft onderschept, heeft Google app-ontwikkelaars gevraagd om toepassingen voor het aanstaande apparaat te ontwikkelen. Dat kunnen tv-apps zijn, maar ook games. Daartoe wordt een speciale afstandsbediening meegeleverd. Net als het nieuwe tv kastje van Amazon Fire TV kan Android TV – kennelijk de officiële naam – met de stem worden bestuurd.

Android TV krijgt een heel ander uiterlijk dan zijn mislukte voorganger Google TV, dat nog grotendeels was gebaseerd op de klassieke Android omgeving. In Android TV zal de systeemsoftware niet meer als zodanig herkend worden.

Voorganger Google TV is nooit aangeslagen. Alleen Sony bracht een internetspeler uit met de systeemsoftware. Die kreeg overwegend slechte recensies.

Uit schermafdrukken blijkt dat Vevo, Netflix, Hulu en Pandora op Android TV aanwezig zullen zijn. Op welke termijn Google dit product wil uitbrengen is echter niet bekend.

Google bracht nog maar kort geleden Chromecast op de Europese markt, een HDMI-dongel die met smartphone of tablet kan worden gebruikt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond